Kategorier
Kriminalhistorie Videnskab Virksomheder

Retssag udløst af forkert afleveret pakke

I 1991 vandt det amerikanske tech-firma AMD (Advanced Micro Devices) retten til at bruge nummeret “386” på deres kopi af firmaet Intels 386 mikroprocessor. I sig selv er en stridighed om rettigheder ikke så usædvanlig, men det der er yderst usædvanligt i denne sag er måden Intel efter sigende fik nys om AMDs kopiering af deres 386 mikroprocessor. 

En AMD-ansat ved navn Mike Webb fik en pakke tilsendt, da han boede på hotellet Sunnyvale Hilton. Han var desværre tjekket ud, da pakken ankom, så hotelpersonalet eftersendte pakken. Her sker så forvekslingen; en Intel-ansat med samme navn, Mike Webb, boede på samme hotel i samme korte tidsperiode, og hotelpersonalet fik derfor eftersendt pakken til Intels Mike Webb. 

Hvad indeholdt pakken? Fortrolige dokumenter om AMDs 386. De blev overgivet til Intels advokater, og så rullede sagen. 

Tak til Teddy Bostrup for tippet!

Kilde: https://www.latimes.com/archives/la-xpm-1990-10-05-fi-1767-story.html

Kategorier
Hverdagshistorier Virksomheder

I 1848 fik en købmand et lån i Christiania Kreditkasse ved at stille vodka som sikkerhed

Da den norske bank “Christiania Kreditkasse” åbnede i 1848 skulle kunderne stille sikkerhed for at få godkendt et lån. Sikkerheden skulle dog passe ind i kategorien ”ikke letfordærvelige fødevarer”. Derfor kom der en del ansøgninger på lån, hvor kunderne tilbød sko, spiritus og støbejernsvarer som garanti. Den første ansøgning om et lån kom fra købmanden Evensen, der stillede 3.862 liter vodka, 70 tønder sild og 6.215 pund vitriol (et gammelt ord for sulfat) som sikkerhed. Banken godkendte lånet, men accepterede kun vodkaen

Kilde: https://www.nordea.com/da/om-os/hvem-vi-er/vores-historie

Kategorier
Virksomheder

Michelin-manden er hvid, da dæk tidligere var hvide

Har du lagt mærke til, at Michelin-manden er hvid? Det skyldes, at gummidæk som dem fra dækfirmaet Michelin var farvet grå-hvide før 1912, hvor man begyndte at tilsætte kulstof for at gøre dem mere holdbare, og Michelin-manden blev for første gang introduceret i 1894. Brødrene bag virksomheden Michelin besluttede sig i øvrigt i år 1900 for at udgive en bog med restaurant-tips, da det måske ville få folk til at tage flere og længere køreture og dermed oftere få behov for at købe dæk. Det blev til Michelin-guiden.

Tak til adskillige følgere for tippet.

Kilde: https://business.michelinman.com/blog/articles/history-of-the-michelin-man & https://www.lookers.co.uk/blog/history-of-the-michelin-guide

Kategorier
Danmarks Historie Virksomheder

Kikset Slogan: “Hæng Dem ikke i bagateller, hæng dem i Randers Reb”

Randers Reb var op i 1900-tallet en af Randers’ største virksomheder. Deres slogan var “Hæng Dem ikke i bagateller, hæng dem i Randers Reb”. Kender du til andre kontroversielle slogans?

Kilde: Rasmus Dahlberg, Mai-Britt Schultz, Det Vidste Du Heller Ikke om Danmark, Gyldendal, 2020

Kategorier
Børn Reklamer Virksomheder

Ikea-reklame fungerede også som graviditetstest

I et Ikea-katalog fra 2017 var der en reklame for en tremmeseng, som også fungerede som graviditetstest. Reklamen opfordrede kvinder til at tisse på annoncesiden, hvorefter den ville afsløre om hun var gravid – hvis hun var det, ville der tone en rabatkode frem, som ville give rabat på tremmesengen.

Kilde: https://www.cbsnews.com/news/ikea-ad-reveals-couponwhen-pregnant-women-pee-on-it/

Kategorier
Reklamer Virksomheder

I 1942 introducerede Coca Cola en ny hjælper og ven til julemanden, Sprite Boy

I 1942 introducerede Coca Cola en ny hjælper og ven til julemanden, Sprite Boy. Årsagen til navnet var, at han var en “Sprite”, en alf. Figuren var tegnet af Haddon Sundblom, der også var kendt for at tegne Coca Colas julemand. “Sprite Boy” fungerede som reklamefigur frem til slutningen af 1950’erne, men havde ikke noget med sodavanden “Sprite” at gøre, da den først kom på det amerikanske marked i 1960’erne.

Kilde: https://www.coca-cola.dk/sjov-med-coca-cola/coca-cola-og-julen/Den-sande-historie-om-nutidens-julemand

Kategorier
Virksomheder

Amazon blev oprindeligt kaldt Cadabra

Amazon blev oprindeligt kaldt Cadabra, som en reference til Abracadabra, men det blev ændret, da det var nemt at høre det som ‘kadaver’ (cadaver på engelsk) i stedet.

Kilde: https://www.businessinsider.com/amazon-jeff-bezos-chose-company-name-2018-5?r=US&IR=T