Press "Enter" to skip to content

Om os

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/3/e/unyttigehistoriefacts.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 2033

10308277_469080279894879_4299752768112021385_n

Unyttige Historiefacts bygger på Facebook-siden http://www.facebook.com/unyttigehistoriefacts. Herudover findes Unyttige Historiefacts også på Twitter (@unyttigefacts) og Instagram (@unyttige_historiefacts). Konceptet har hidtil resulteret i udgivelsen af fem tematiske bøger med Unyttige Historiefacts: Krig & Konflikt, Sport & Spil, Dyr & Natur, Mad & Drikke og Sygdom & Sundhed. Vi tilbyder og afholder desuden foredrag for kulturinstitutioner, uddannelser, virksomheder og private. 

Unyttige Historiefacts er en fritidsbeskæftigelse, og er drevet af Michael Frederic Hawkins, lektor på Aalborg Katedralskole og cand mag i engelsk og historie. Nogle af opslagene er desuden skrevet af frivillige, som alle enten studerer historie på universitetsniveau, eller er uddannede cand mag i historie.

Konceptet bygger på en alternativ formidling af historie, hvor det er historiens fodnoter, som bliver bragt i fokus. Historierne er ofte ukendte for de fleste, men samtidig er de interessante, sjove, forfærdende, tankevækkende, eller finurlige. Målet er, at gøre historie interessant og relevant for den almene dansker, som muligvis kan have et billede af historie som uvedkommende.