Politibetjenten som røvede banker i sin frokostpause. Den sydafrikanske politibetjent Andre Stander var en særdeles dristig politibetjent, da han sideløbende med at arbejde med efterforskning i politiet, selv røvede banker. Til tider lykkedes det ham endda at røve en bank i frokostpausen iført en forklædning. Det siges, at han kunne risikere at blive kaldt ud til gerningsstederne og tale med vidnerne, som ikke kunne genkende ham. Filmen “Stander” fra 2003 er baseret på hans liv.
Kategori: Kriminalhistorie
Vil du gerne advares, før der begås en kriminel handling mod dig? I 1973 foreslog politikeren James J. Kaster fra Texas en lov om, at en kriminel i Texas på forhånd skulle advare sit offer om en forestående en kriminel handling mod dem, samt offerets rettigheder. Lovforslaget blev ikke vedtaget.
I 1719 var man i Frankrig bekymret for, at for få folk ville flytte til Louisiana, som på det tidspunkt var fransk. Man tilbød derfor kriminelle, at man ville få sin frihed, hvis man giftede sig med en prostitueret og flyttede til Louisiana. På den måde, kunne man også adressere problemet med prostituerede i Frankrig. Hvis man takkede ja til tilbuddet, blev man lænket sammen, indtil man gik om bord på skibet.
I 1991 vandt det amerikanske tech-firma AMD (Advanced Micro Devices) retten til at bruge nummeret “386” på deres kopi af firmaet Intels 386 mikroprocessor. I sig selv er en stridighed om rettigheder ikke så usædvanlig, men det der er yderst usædvanligt i denne sag er måden Intel efter sigende fik nys om AMDs kopiering af deres 386 mikroprocessor.
En AMD-ansat ved navn Mike Webb fik en pakke tilsendt, da han boede på hotellet Sunnyvale Hilton. Han var desværre tjekket ud, da pakken ankom, så hotelpersonalet eftersendte pakken. Her sker så forvekslingen; en Intel-ansat med samme navn, Mike Webb, boede på samme hotel i samme korte tidsperiode, og hotelpersonalet fik derfor eftersendt pakken til Intels Mike Webb.
Hvad indeholdt pakken? Fortrolige dokumenter om AMDs 386. De blev overgivet til Intels advokater, og så rullede sagen.
Tak til Teddy Bostrup for tippet!
Kilde: https://www.latimes.com/archives/la-xpm-1990-10-05-fi-1767-story.html
Piloten og krigsveteranen Thomas Fitzpatrick stjal i 1956 i beruset tilstand et fly fra New Jersey og landede flyet sikkert på gaden i New York ikke længe efter. To år senere fortalte han historien på en bar, og da en af de andre på baren ikke troede på ham, valgte han at gentage succesen og igen stjæle et fly i beruset tilstand og flyve det til New York, og endnu engang formåede han at lande det sikkert på gaden.
Tak til Emma Aagaard for tippet!
I 1750 blev franske Jacques Ferron fanget på fersk gerning i færd med samleje med et æsel. Begge blev anklaget for udåden med krav om dødsstraf. Heldigvis for æslet, stod en præst og flere landsbyboere frem som karaktervidner og fortalte, at det altså var et ærværdigt æsel, som altid havde optrådt sømmeligt og velopdragent. Æslet blev derfor frifundet, mens manden blev hængt.
Kilde: https://markstobbe.substack.com/p/the-donkey-that-was-saved-from-the
I 1716 lykkedes det grevinde Winifred Maxwell af Nithsdale at hjælpe sin mand med at flygte fra Tower of London ved hjælp af en kåbe og lidt makeup. Grevindens mand, Lord William Maxwel,l greve af Nithsdel, var blevet sat i Tower og dømt til døden for forræderi mod kronen, da han havde støttet tronprætendenten James Edward Stuart. Grevinden tog til Tower dagen før den planlagte henrettelse sammen med sin tjenestepige og en anden kvinde for at sige et sidste farvel, men i stedet for at tage afsked valgte grevinden at indvie sin mand i en flugtplan. Hun fik Lord Nithsdale til at tage en kappe og et skørt på, mens hans ansigt og skæg blev sminket med hvid maling og rouge til kinderne. Herefter forlod parret cellen sammen og gik forbi fangevogterne, mens Lord Nithsdale gemte sit ansigt i et lommetørklæde. Herefter overlod grevinden sin nu befriede mand til sin tjenestepige, hvorefter hun, for at sørge for at give dem nok tid til at flygte, vendte tilbage til den tomme fængselscelle. I den tomme celle begyndte hun at tale højt, som om hun havde en samtale med sin mand, og da hun igen forlod cellen, bad hun fangevogterne om ikke at forstyrre greven, der var ved at bede. Det lykkedes lord Nithsdale at flygte til Frankrig, mens Winifred tog tilbage til Skotland for at skaffe penge og overdrage sine ejendomme til sin søn, inden hun også rejste til Frankrig, hvor hun mødtes med sin mand. De tog herefter til Rom, hvor de levede resten af deres liv i eksil.
Kilde: https://www.encyclopedia.com/women/encyclopedias-almanacs-transcripts-and-maps/maxwell-winifred-1672-1749 & https://www.facebook.com/toweroflondon/posts/on-23-february-1716-winifred-maxwell-countess-of-nithsdale-successfully-smuggled/2273480072683361/