Press "Enter" to skip to content

Waliser ville rejse hjem fra Australien i kasse på fragtfly, men endte i Los Angeles

0

I 1965 var den 19-årige waliser Brian Robson på arbejde for British Railways i Melbourne, men havde fået hjemve. Da en flybillet kostede £700, hvilket svarede til 17 månedslønninger for den unge mand, besluttede han sig for at rejse hjem på en lidt utraditionel måde. Han fik to irere til at lukke ham inde i en lille kasse på ca. 90 x 90 x 60 cm, skrive ‘computer’ på den og smide den på et fragtfly mod London. Robson havde forberedt sig på rejsen ved at tage afføringsmiddel i de tre dage op til og havde medbragt en pude, en lommelygte, sin kuffert, en Beatles-sangbog og to flasker – den ene fyldt med vand og den anden til at tisse i. Desværre for Robson var lufthavnspersonalet ligeglade med skiltet med teksten “denne side op”, så kassen blev lagt på flyet, så han vendte med hovedet nedad. Det var dog ikke hans største problem – flyet var nemlig fyldt, så han kom i stedet på et andet fly, som fløj en længere og langsommere rute. Efter 22 timer var Robson nået til Sydney og havde store smerter og fik besvimelsesanfald. Han opgav dog ikke og forblev i kassen i fem dage, indtil han mente, at han nu måtte være i en fragtcontainer i London. Han var dog i mellemtiden blevet for svag til selv at komme ud, men fik heldigvis kontakt til en arbejdsmand, som viste sig at være amerikaner, da flyet var landet i Los Angeles. De hjalp ham ud af flyet, hvorefter han røg på hospitalet, indtil han var rask nok til at blive sendt på et fly hjem – betalt af flyselskabet Pan-Am.

Tak til Benjamin Thomas Christensen for tippet.