Press "Enter" to skip to content

Den dryppende Jesus-statue

0

I 2012 begyndte en statue af Jesus på korset i Mumbai, Indien pludseligt en konstant, og umiddelbart uforklarlig, dryppen med vand fra frelserens fødder. Det rygtedes hurtigt og blev betragtet som et mindre mirakel. Pilgrimme kom langvejsfra for at se vidunderet og flere begyndte endog at opsamle og drikke lidt af vandet i håb om healende egenskaber.

Den professionelle indiske ”myth-buster” Sanal Edamaruku blev udfordret til at finde en rationel årsag til de mirakuløst fugtige fødder. Han medbragte en ingeniør-ven til kirken hvor statuen stod og de fandt hurtigt ud af, at vandet gennem kappilarvirkning blev transporteret fra et nærliggende blokeret afløb og op på væggene samt selve statuen. Vandet kom oprindeligt fra et defekt afløbsrør på et toilet.

Sanal antydede herefter offentligt, at den katolske kirke havde set stort på folks helbred og ladet dem tro på ”miraklet”. Han blev efterfølgende offer for så omfattende dødstrusler, stalking og chikane fra de fromme indiske katolikker, samt retslig forfølgelse under blasfemiloven, at han måtte tage i eksil i Finland, hvor han nu har boet de sidste fem år.

Kilde: https://www.theguardian.com/world/2012/nov/23/india-blasphemy-jesus-tears

Skriv et svar