Press "Enter" to skip to content

Slapsvans kommer fra ‘slap hale’ og referer til penis, hvis konen var utro. Det gav følgestraf!

0

En mand hvis kone havde været utro blev tidligere betegnet som en slapsvans. Han måtte i givet fald være impotent. Slapsvans kommer nemlig fra tysk og betyder ’slap hale’, hvilket refererer til en penis. Manden blev herefter straffet for ikke at have styr på konen, ved f.eks. at ride baglæns på et æsel gennem gaderne iført et horn bundet til panden eller en hat af hanefjer. Hatten skyldtes, at en kastreret hane ville få skåret sporerne af og sat i panden, så man kunne se forskel på den og de andre haner. Hanen ville desuden også blive kaldt en hanrej, ligesom manden også ville blive det i dag. Udtrykket at ”sætte nogen horn i panden”, som betyder at bedrage en mand ved at have et seksuelt forhold til hans kone, stammer derfor også herfra.

Billedet indeholder sandsynligvis: 2 personer

Kilder: Mogens Eilertsen, Hvorfor Det?, Frydenlund, 2013, https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=hanrej, https://www.lundskov.dk/menu/sprog.htm