Press "Enter" to skip to content

John McPhee blev kendt som manden der slog julemanden ihjel

0

Til den årlige juleparade i Mesa, Arizona, i 1932, havde journalisten John McPhee udtænkt et spektakulært indslag. McPhee havde fået fat i en stuntmand, der iført julemandstøj skulle springe ud fra et fly med faldskærm, lande på en nærliggende mark, for så at blive kørt ind til paraden og dele gaver ud. Historien om julemandens ankomst blev bragt i flere lokale medier og de lokale butikker reklamerede for indslaget, da de tænkte, at det måske ville skaffe flere folk til juleparaden, og byens butikker.
Da dagen for juleparaden kom, fandt McPhee stuntmanden fordrukken på en bar, og i mangel af bedre, så besluttede han at klæde en mannequin-dukke ud i julemandstøj, der udstyret med en selvudløselig faldskærm skulle lande på marken, hvorefter McPhee ville tage julemandstøjet på og dele gaver ud til juleparaden. Faldskærmen udløste sig dog ikke, og foran hundredevis af børn og voksne styrtede julemanden til jorden. McPhee forsøgte at dække over katastrofen, ved at påstå, at julemandens magi gør ham udødelig, men skaden var sket. Forældre og børn var paniske, og McPhee blev kendt som manden der slog julemanden ihjel.
Byens butikker fik dog hvad de håbede på; der blev solgt mange gaver den dag, muligvis til forældre der ville trøste deres børn.

 

Kilde: http://all-that-is-interesting.com/john-mcphee

Skriv et svar