Press "Enter" to skip to content

I 1939 forsøgte Statens Husholdningsråd at få danskerne til at spise måge

0

I 1939 bad Statens Husholdningsråd og Jagtrådet kogebogsforfatter og forstander på Husholdningsseminariet Ankerhus, Folmer Dam, om at undersøge, om måger kunne bruges i madlavningen i de danske køkkener. Dam og hans kolleger forsøgte at udvikle forskellige opskrifter med mågekød, men ikke engang 12 timer i kærnemælk kunne få den mærkværdige smag væk. Der blev bl.a. forsøgt med sprængt måge med karry og løse ris, stegt mågebryst og mågebryst med flæskeskiver udblødt i eddike og mælk, der fik navnet ”Den gyldne løve”, men ingen af retterne var nogle kulinariske vidundere og et par af retterne var næsten uspiselige. Opskrifter med måger blev dog ikke en succes i de danske hjem, idet mågerne var for svære at skaffe, da ammunition var dyrt og for vanskeligt at opdrive under krigen.

Kilde: Dorthe Chakravarty. Husmor i en rationeringstid – Køkkenliv under besættelsen. Gyldendal 2018