Press "Enter" to skip to content

Et 2001 studie hos vinkendere viste, at der ikke var forskel i smag på hvid- og rødvin.

0

I 2001 udførte Frédéric Brochet fra Bordeaux Universitet et studie, hvor han inviterede 54 ønologi (vin)-studerende til en vinsmagning. De 27 drenge og 27 kvinder fik et glas rødvin og et glas hvidvin og beskrev smagen af rødvinen som bl.a. kirsebær, cedertræ og cikorie. Hvidvinen blev beskrevet med smag af honning, citron, blomster og fersken. En uge senere skulle de igen smage vine, og også her serverede Brochet en rødvin og en hvidvin. De studerende vidste dog ikke, at rødvinen rent faktisk var den samme som hvidvinen, men tilsat smagløs rød frugtfarve. Hvidvinen beskrev de igen med de traditionelle ord for smagen af hvidvin, mens den farvede hvidvin endnu engang blev beskrevet som en rødvin ofte beskrives.

Kilde: https://www.realclearscience.com/blog/2014/08/the_most_infamous_study_on_wine_tasting.html