Press "Enter" to skip to content

Leverpostej og kogt oksetunge i kældervinduet

0

Står du nogle gange og bliver lækkersulten, når du kigger på de udstillede madvarer i vinduet hos bageren eller slagteren? Franskmanden Francois Louis Beauvais åbnede i 1847 en lille kælderbutik på Østergade i København, hvor han fremstillede og solgte franske specialiteter og delikatesser. For at få flere kunder til sin butik udstillede Beauvais en kogt oksetunge og et stykke leverpostej i butiksvinduet. Københavnerne var ikke vant til at se madvarer ligge frit fremme i vinduerne, og interessen for at se de udstillede madvarer var så stor, at politiet i en periode måtte rykke ud om aftenen for at holde ro og orden i gaden.

Beauvais var far til Jean Baptiste Desiré Beauvais, der åbnede konservesfabrikken ”Beauvais”.

Kilde: Johan Christian Ludvig Plenge, Livet i Kjøbenhavn for en menneskealder siden. Den Gyldendalske Boghandels Forlag 1873.

https://dis-danmark.dk/bibliotek/907064.pdf