Press "Enter" to skip to content

Erik Klipping og John. F. Kennedy blev myrdet på samme dato – med 677 år i mellem sig

0

Den 22. novemberer er 55-årsdagen for snigmordet på den amerikanske præsident John F. Kennedy, hvor Lee Harvey Oswald blev anklaget for mordet. Mange spekulerer dog i, om det faktisk var Oswald, der var morderen, eller om et større netværk eller en større organisation var på spil.

22. november markerer også mordet på et andet statsoverhoved: Erik Klipping. Erik Klipping var en dansk konge, der d. 22. november 1286 blev myrdet i Finderup Lade med, angiveligt, 56 stik. For dette mord blev, blandt andre, adelsmanden marsk Stig dømt, men også her spekuleres der i, om det faktisk var ham, der stod bag mordet.

Begge disse mænd var de seneste statsoverhoveder i deres respektive lande til at blive myrdet – i henholdsvis 1286 og 1963.

Billedresultat for erik klippingBilledresultat for jfk assassinated

Kilder: