Press "Enter" to skip to content

Tyske soldater kunne ikke finde ud af at bruge italienske granater under anden verdenskrig og amerikanerne kastede dem derfor tilbage mod tyskerne.

0

I 2014 fandt nogle italienske historieentusiaster med metaldetektor et patronhylster, som indeholdt en kodet besked fra anden verdenskrig. Beskeden viste sig at indeholde oplysninger om et slag mellem tyske og amerikanske soldater i august 1944, som havde udfoldet sig på mærkværdig vis. Da den tyske hær overtog forsvaret af Italien i september 1943, overtog og brugte de også store dele af det italienske krigsmateriel. Dette voldte tyskerne problemer, da de italienske håndgranater, modsat tyske og amerikanske granater, var udstyret med to splitter for at aktivere granaten, hvilket tyskerne ikke havde opfattet. Da de kastede granaterne, eksploderede de derfor ikke, da de kun trak den ene split, og de amerikanske soldater kunne derfor trække den anden split ud og kaste dem tilbage mod tyskerne.

Vi siger tak til Mikkel Max Fagerli-Schmidt for inspirationen til opslaget.

Kilder: https://www.warhistoryonline.com/war-articles/world-war-two-bullet-containing-nazi-message-found.html

http://vignette2.wikia.nocookie.net/world-war-2/images/c/ca/Mod._35_Grenade_O.T.O..jpg/revision/latest?cb=20120408213318