Press "Enter" to skip to content

Da Kaptjan Boycott blev boykottet

0

Begrebet ”boycott” stammer fra 1880, hvor den irske kaptajn og landadministrator Charles C. Boycott forviste elleve landarbejdere fra deres hjem på grund af stridigheder om kompensation. Lokalsamfundet svarede imidlertid igen, og Boycott blev frosset ude af sit lokalsamfund, hvor ikke engang postbuddet ville besøge ham. Historien spredte sig hurtigt til hele verden, og Boycotts dømmekraft eller mangel på samme blev derfor synonymt med arbejdsnedlæggelse og udelukkelse.

Nyheden om Charles C. Boycotts vanskeligheder spredte sig hurtigt langt ud over Irlands grænser. Her ses en karikaturtegning af Boycott fra det amerikanske magasin Vanity Fair fra den 29. januar 1881.

Kilder: Joyce Marlow. Captain Boycott and the Irish. 1973.