Press "Enter" to skip to content

I det 17. århundrede frygtede man at overdreven brug af chokolade, ville føre til sorte børn.

I det 16. århundrede brugte indianerne fra Mellemamerika chili i deres chokolade. I 1908 beskrev Edward R. Emerson effekten som “nok til at få en mand til at tro, at han er vågnet i en anden verden […]. Den udvendige verden vækker megen lidt interesse i ham på dette tidspunkt. Det er den indvendige, kalder på øjeblikkelig opmærksomhed”. I Europa blev chilien erstattet af sukker, vanille og kanel, og i det 17. århundrede havde drikken spredt sig til Frankrig – dog ikke uden at folk frygtede for konsekvenserne af den djævelsk lækre drik; som Madame de Sévigné skrev: “Marquis de Coëtlogon indtog så megen chokolade, mens hun var gravid sidste år, at hun fødte en lille dreng, der var sort som djævlen. Den døede”.

Billedresultat for spicy chocolate

Kilde: Ian Crofton, The Curious History of Food and Drinks, Quercus, New York: 2013