Press "Enter" to skip to content

Gift med kaptajnens datter

0

Charles Davis Lucas gik ind i den britiske flåde som 13-årig i 1848. Seks år senere var han styrmand ombord på HMS Hecla under Krimkrigen, da skibet bombarderede et fort i det nuværende Finland. Fortet besvarede skibets ild, og under kampen landede der en granat med brændende lunte på Heclas dæk.

Alle blev beordret til at smide sig fladt ned, men Charles løb hen og samlede granaten op, og smed den over bord, hvor den sprang inden den ramte vandet. På grund af Charles hurtige reaktion og mod, var der kun to, der blev lettere såret, og skibets kaptajn forfremmede ham øjeblikkeligt til løjtnant. Charles fik efterfølgende Victoriakorset for sit heltemod, den højest mulige britiske militære orden.

Charles blev senere forfremmet til kaptajn af sit eget skib, og sluttede sin karriere som kontreadmiral. Charles endte desuden med at blive gift med kaptajnen af Heclas datter, og parret fik tre døtre sammen.

 

Kilder:

https://www.thegazette.co.uk/London/issue/21971/page/654

http://www.victoriacrosssociety.com/sample_articles.htm

 

Bonus:

Charles glemte senere i livet alle sine medaljer inkl. Victoriakorset ombord på et tog, og det lykkedes ikke at finde dem igen. Han fik dog udstedt et nyt sæt medaljer fra flåden. Charles døde i 1914, under optakten til Første Verdenskrig.

Skriv et svar