Press "Enter" to skip to content

Fodboldkampen hvor det ene hold ville score i begge ender, og det andet hold forsvarede begge ender

0

I 1994 mødtes Barbados og Grenada i en kvalifikationsrunde til Caribbean Cup (det caribiske mesterskab). Hvis kampen endte uafgjort, gik kampen i forlænget spilletid, hvor et scoret mål ikke blot vandt kampen, som ved den traditionelle Golden Goal regel, men det talte også dobbelt. Barbados skulle vinde kampen med to mål for at overhale Grenada i gruppen på målforskel og gå videre, og det viste sig at blive et problem. Barbados kom planmæssigt foran 2-0, men efter 83 minutter reducerede Grenada til 2-1, og lå derfor til at vinde puljen. Herefter skulle Barbados nemlig nå at score et mål før tiden løb ud. Men efter 87 minutter besluttede Barbados sig i stedet for ikke at angribe, og scorede i stedet et selvmål. På denne måde kunne de spille forlænget spilletid, hvor de jo kunne vinde med to mål ved at score en enkelt gang. Spillerne fra Grenada havde regnet ud hvad Barbados havde planlagt, og at de blot skulle score et mål i en af enderne før tiden løb ud for at gå videre. Resten af kampen forsøgte Grenada derfor at score i begge ender, mens Barbados forsøgte at forsvare begge mål. Det lykkedes, og den ordinære spilletid endte 2-2, hvorefter Barbados scorede det gyldne mål i overtiden, og overhalede Grenada som puljevinder.