Press "Enter" to skip to content

I 1913 blev danske Nils Middelboe den første internationale landsholdsspiller for Chelsea F.C.

0

I dag kræver det den ypperste dedikation for at klare sig som fodboldspiller i de bedste europæiske rækker, men i 1910’erne kunne mindre også gøre det. Danskeren Nils Middelboe blev i 1913 den første udlænding med landsholdserfaring, som spillede for den engelske fodboldklub Chelsea F.C., og det viste sig at være en ganske god forretning for klubben. Middelboe spillede nemlig på en amatørkontrakt, så han kunne passe sit job som bankmand ved blandt andet British Bank of Northern Commerce. Jobbet i banken betød ydermere, at Middelboe for det meste af tiden ikke kunne deltage i holdets udekampe, da banktjansen ikke tillod den lange rejsetid, som udekampene krævede. På trods af den begrænsede spilletid blev Middelboe anset som en fantastisk spiller hos Chelsea, hvor han fik kælenavnet ”The Great Dane”.

Nils Middelboe var ikke kun en ørn til fodbold. I 1911 vandt han guld i disciplinerne trespring og stafet ved de Danske Mesterskaber

Kilder:
https://www.chelseafc.com/en/about-chelsea/history/former-players/nils-middelboe
http://www.danskfodbold.com/nyheder.php?ID=1000